Гарбузовий пиріг-перевертиш «Помаранчеве диво»

9 марта 2016

Автор: Яна (Фастов)



Інгредієнти для приготування тіста:

  1. Яйце куряче — 5 штук
  2. Цукор — 5 столових ложок ( з гіркою)
  3. Борошно пшеничне в/г — 4 столових ложки ( з гіркою)
  4. Борошно гарбузове* – 3 столових ложки
  5. Ароматизатор за бажанням ( сухі духи, ванілін, ваніль, есенція)

Інгредієнти для приготування начинки:

  1. Гарбуз — ½ невеликого за розміром
  2. Цукор — близько 100 г
  3. Вершкове масло — близько 50-ти г

Інгредієнти для приготування желейного крему:

  1. Сметана — 380 г
  2. Цукор — 200 г
  3. Желатин — 15 г

Інвентар:

  1. Миска 2шт.
  2. Столова ложка
  3. Ніж
  4. Лопатка
  5. Сито
  6. Миксер
  7. Форми для випікання 2 шт. (різного діаметру)
  8. Посуд для сервірування
0
1

Приготування:
Крок 1: Начинка
Очистіть гарбуз від шкірки та поріжте тоненькими скибочками.

2

Поставте на плиту сковорідку, попередньо змастивши її частиною вершкового масла. Тушкуйте скибочки з двох боків на повільному вогні, не доводячи до готовності, щоб вони не розпадалися.

3

Змастіть форму меншого діаметру вершковим маслом і присипте ½ цукру. Викладіть гарбуз на дно форми, зверху додавши цукор, що залишився.

4

Крок 2: Тісто
Увімкніть духовку для розігріву. Пшеничне та гарбузове борошно просійте через сито. Відокремте жовтки від білків. За допомогою міксера збийте, поступово додаючи весь цукор, до отримання необхідної консистенції – білки до стійких піків, жовтки до кремоподібного стану.

5

Обережно змішайте разом яєчну масу з борошном, так, щоб збереглась пишна структура. Вилийте тісто на гарбуз і одразу поставте в духовку.

6

Випікайте 30-40 хв при температурі 160 - 180 градусів ( духовки різні, тому адаптуйте до своєї). Почекайте повного охолодження і розріжте вздовж на 2 пласти.

7
8

Крок 3: Крем і збір пирога
Замочіть желатин, почекайте, поки він набухне (близько 10-15 хв.). Поставте на водяну баню і розтопіть.

9

Ретельно змішайте сметану з цукром, поступово, додавши весь желатин. За допомогою міксера, доведіть до однорідного стану. Візьміть форму більшого діаметру, попередньо обмотавши її харчовою плівкою ( щоб ще не застигле желе не витекло з неї).На дно вилийте1/2 готової сметанкової маси.

10

Зверху покладіть верхній пласт, лицьовою стороною донизу. Додайте крем, що залишився.

11

Обережно викладіть другий пласт, шаром з гарбуза доверху, трохи притиснувши його до попереднього пласта.

12

Поставте в холодильник на 3-4 години або в морозильну камеру на 30 хв.
Крок 4: Подача готового пирога
Коли пиріг застигне, відділіть краї від стінок форми за допомогою ножа. Викладіть на тарілку. Прикрасьте цукровою пудрою. Подавайте до столу.

13
14

Смачного!

15