Рецепт Італійський панетон
Інгредієнти (загальний перелік):
Суміш Levi Vit (Леві Віт) - 340 грам
Борошно Манітоба - 1010 грам
Молоко - 450 грам
Масло вершкове - 300 грам
Дріджжі сухі - 1 пакетик (11 г) або пресовані - 50 грам
Цукор - 200 грам
Мед - 15 грам
Жовток - 200 грам
Цукати апельсинові - 350 грам
Родзинки - 250 грам
Пудра цукрова - 455 грам
Альбумін - 15 г
Спосіб приготування (Опара)
Перемішати на борошно Манітоба 750 г і суміш Levi vit 250 г. Влити 380 г молока. Внести дріжджі, добре перемішати. Внести масло вершкове 150 г і залишок молока.
Місити тісто до моменту, поки не буде відставати від стінок. Помістити в расстойку 32-34 °C, при вологості 70-75% на 1,5-2 години. Дуже зручно використовувати контейнер
Спосіб приготування (тісто)
Опару, борошно 260 г і суміш "Леві Віт С25" 90 г добре перемішати, додати жовтки 200 г і мед.
Внести в кілька прийомів цукор. Додати 150 г масла і вимішувати до повного з'єднання інгредієнтів.
В кінці замісу внести родзинки і цукати.
Дати тісту відпочити протягом 30-40 хвилин.
Сформувати (закатати кульки) тісто, залишити на 10 хвилин.
Ще раз закатати і викласти у паперові форми (заповнюючи на 1/3 форми).
Розстоювати 80 - 100 хвилин (тісто має підійти на ¾ обсягу).
Випікати 35-40 хвилин (190 °C – форма 90*90) в конвекторній печі, при температурі 1600 °C, а в подовій печі 190-210 °C.
Випечені вироби (мінімум 800-1000 °C) в гарячому вигляді підвісити за денця «верхівками» і залишити в підвішеному стані на 1 годину.
Спосіб приготування (покриття)
15 г альбуміна перемішати з 75 г теплої води.
Додати 455 г цукрової пудри, ретельно збити до стану твердих піків, одразк нанести на готові вироби.